Skip to main content

 

Screen Shot 2015-10-05 at 17.26.15
avtor: Moja Poroka | vir: Diva | foto: Moja Poroka | 07.02.2009 | 

Kako zvezdnice poskrbijo za svoj videz, da so vedno in povsod popolne in urejene? Ali lahko tak videz dosežemo tudi me?

Poročno vizažistko Bojano Zmazek smo povprašali o lepotnih skrivnostih, s katerimi boste poudarile svojo lepoto, očarale vse okoli sebe, vašemu dragemu pa bo zastal dih ob pogledu na vaš sijoč in zadovoljen obraz.

POUDARJENE OČI
 Če želite oči povečati in doseči, da bodo videti velike in sijoče, na veke poleg izbranih senčil nanesite še svetlo svetleče senčilo. Dodajte ga tudi na notranje kotičke očesa ter tik pod obrvi.

DOLGE IN GOSTE TREPALNICE
 Z nekaj preprostimi triki lahko dosežete popoln učinek maskare. Prvi korak: uporabite klešče za uvijanje trepalnic. Ko jih boste zavihale, bodo videti gostejše. Drugi korak: postopoma nanesite vsaj tri plasti maskare. Pred ponovnim nanosom naj se vsaka plast nekoliko posuši. Tretji korak: počešite trepalnice s ščetko za trepalnice. Za glavniček lahko uporabite tudi očiščeno ščetko stare maskare. Tako trepalnice ne bodo zlepljene in na njih ne bo grudic.

BISTER POGLED
 Potrebujete večerno ličilo, ves dan pa ste preživele pri računalniku. Bojana nam je razkrila trik, s katerim boste videti spočite in urejene. Prvi korak: uporabite kapljice za oči, ki bodo vaš pogled zbistrile, nato oči naličite v želenih barvah. Drugi korak: z belim, mehkim svinčnikom začrtajte črto v oči. Vaše oči bodo videti večje in spočite, saj bela barva poudari beločnico, vse rdeče žilice utrujenih oči pa se v hipu skrijejo.

UMETNE TREPALNICE 
Zakaj pa ne! Za očarljiv pogled ob svečanem dogodku, kot je poroka, so umetne trepalnice zelo priporočljive. Ker obstaja veliko različnih umetnih trepalnic, je najbolje, da vam pri izbiri svetujejo strokovnjaki ali prodajalke.

POLNE USTNICE
 Vsaka ženska si želi polne ustnice. Bojana svetuje, da si med umivanjem zob s krtačko nežno zmasirate tudi ustnice in povečate prekrvitev. Nato nanesite vazelin, lahko vsebuje tudi mentol, ki ustnice navlaži in napne. Ko se vpije, nanesite svojo najljubšo šminko. V zadnjem koraku na sredino spodnje ustnice nanesite še sijaj za ustnice. Svetloba naredi ustnice vidno polnejše.

BEL NASMEH
 Poročna vizažistka razkriva preprost trik za popoln nasmeh. Nanesite barvo rdečila v rdečem ali temnordečem odtenku. Tako bodo vaši zobje videti popolnoma beli. Ker je rdeča še vedno modna, boste modne tudi ve. Izogibajte pa se rdečilom v rožnatih odtenkih, saj boste z njimi dosegle prav nasprotno. Bolj bele zobe boste dosegle tudi z redno uporabo zobnih krem za beljenje zob.

NARAVEN VIDEZ
 Masten sijaj na obrazu ni privlačen, še posebno pri poročnem fortografiranju. Zato v torbici vedno nosite transparentni puder v kamnu. Če želite naraven videz, uporabite namesto gobice, ki je velikokrat priložena embalaži, rajši debel mehek čopič, ki bo svoje delo prav tako dobro opravil, videz pa bo veliko naravnejši. Praktičnim nevestam pa Bojana svetuje, da kupijo papirnate lističe, ki so namenjeni prav temu. Popivnate in odvržete! Praktično!

ZAPELJIV IZREZ 
Težko je verjeti, da imate lahko najlepši izrez na poročni zabavi, vendar to ni neverjetno. Z nekaj hitrimi triki boste to dosegle zelo preprosto. Glede na izrez pri obleki izberite primeren nedrček. Bojana priporoča nedrček push-up ali samolepilne nalepke, ki jih uporabljate kot oporo in poudarijo obliko. Videti bo, kot da nedrčka ne nosite. Preden boste skočile v obleko, si med prhanjem prsi zmasirajte s hladno vodo in jih natrite z vlažilno kremo. Za popoln videz dekolteja s širokim čopičem nanesite zlat puder v kamnu ali bronzer v izrez.

PARFUM, KI OČARA
 Skrivnost dišave je v tem, kam jo nanesete. Parfum bo najdlje obstojen na mestih, kjer je srčni utrip, na pregibih rok in nog, za ušesnimi mečicami in še kje, saj tako oddajate očarljiv vonj še dolgo potem, ko ga nanesete. Parfum lahko nanesete tudi na sveže umite in posušene lase. Ne pretiravajte, saj pri parfumih nedvomno drži, da je manj več!

LEPO NEGOVANE ROKE
 Med prhanjem vsaj enkrat na teden uporabite tudi piling za telo in menjavajte curek tople in hladne vode. Tako okrepite tkivo, vaše roke pa bodo nežne in mehke. Roke redno negujte s kremami za čvrst tonus kože. Vedno in povsod imejte s seboj kremo za roke in si, kadar imate vsaj minutko, roke namažite s kremo.

POPOLN HRBET
 Za boljšo držo in lepši hrbet Bojana prisega na vaje za hrbet. Poleg tega enkrat tedensko naredite piling. Kremo lahko nanesete z masažno krtačo, ki pospeši prekrvavitev. Nanesite svetleče olje in ga pustite na koži dvajset minut, da se vpije. Tako boste z veseljem pokazale hrbet v poročni obleki s hrbtnim izrezom.

SEKSI NOGE
 Če ne obiskujete fitnes studia, lahko dosežete lepši videz nog z uporabo proticelulitnih izdelkov ali, s še hitrejšim trikom, to je s samoporjavitvenim pršilom ali kremo. Temnejše noge so videti vitkejše. Lahko pa uporabite tudi puder za noge, pri čemer je pomembno, da se dobro vpije. Obujte visoke pete, saj bodo tako vaše noge videti daljše. Pri fotografiranju pa vam Bojana svetuje, da vedno postavite eno nogo pred drugo.

BUJNI LASJE
 Sanjsko pričesko lahko ustvarite z lasnimi vložki različnih tehnik. Ena izmed teh so podaljški na sponke, ki jih preprosto vstavite in odstranite, ko želite. Če že imate dolge lase, tako poudarite volumen las. Popršite jih še s pršilom za lesk in vaša nepozabna pričeska bo nared.

PREVZETO IZ STRANI:
https://www.diva.si/clanki_notranja.php?akcija=dodaj_priljubljene&id_clanek=1284

Bojana Zmazek

Author Bojana Zmazek

More posts by Bojana Zmazek

Leave a Reply